Dødsbo Drammen

Dødsbo Drammen hjelper deg med rydding, tømming og rengjøring av dødsbo i Drammen Kommune. Vi har lang erfaring og er både effektive og profesjonelle. Trenger du hjelp med å håndtere et dødsbo, ta gjerne kontakt med oss.

Rydde et dødsbo i Drammen kan være en stressende og tung oppgave, spesielt hvis du står overfor dette for første gang.

I livets gang møter vi på dødsfall av noen vi kjenner godt. Sørgeprosessen er ulik for hver enn av oss og det kan være en tøff tid. Dessverre er det også en del praktiske ting som må ordnes når noen dør. Foruten begravelse skal man også håndtere dødsbo. Dette er ikke alltid like enkelt å håndtere i en tid av sorg. Ved et slikt tilfelle kan det derfor være hjelpsomt om noen kan bidra med det du eller dere trenger.

Dødsbo Drammen

Vi håndterer dødsbo

Dødsbo Drammen har spesialisert seg profesjonell håndtering, inkludert rydding, tømming og rengjøring av dødsbo i Drammen og omegn. Vi har lang erfaring og strekker oss alltid langt for å imøtekomme våre kunders ønsker og behov.

Det er mye som må ordnes når en av våre nærmeste går bort. Et dødsbo er det vi etterlater av verdier og gjeld når vi dør. I tillegg til å formue og gjeld kan et dødsbo bestå av innbo, løsøre, rettigheter og forpliktelser. Innen 60 dager etter dødsfallet  man sende skjemaet «Erklæring om privat skifte av dødsbo» til skifteretten i den rettskrets hvor avdøde hadde sin siste bopel.

Når Tingretten mottar dette vil skifte- /uskifteattest bli utstedt til arvingene slik at dere kan overta dødsboet. Tingretten kan også hjelpe deg med andre viktige ting som for eksempel:

 • råd om hva som er rett å gjøre i prosessen
 • hvordan du skaffer deg oversikt over gjeld og eiendeler til avdøde. Når du undertegner skifteerklæringen påtar du deg også ansvaret for gjeld og det er viktig å vite dette på forhånd
 • informasjon om andre arvtakere

Vårt flyttebyrå har lang erfaring med tømming og rydding av dødsbo i Drammen Kommune. Vi gjennomfører små og større ryddejobber på Østlandet.

Rydding og tømming av dødsbo i Drammen

Det er en del ting praktiske ting som må fikses ved et dødsfall. Vi tilbyr flere tjenester for å rydde ut av dødsboet. Våre flyttemedarbeidere hjelper dere med å sortere blant ting og siden pakke de ned i esker. Dere får mulighet til å gå gjennom alle tingene til den avdøde, for å ta vare på det som er av personlig og økonomisk verdi. Etter at boligen er ryddet og tømt kan vi også hjelpe dere med å vaske ned. Vi tilbyr fornøydgaranti på rengjøring av dødsbo.

 • Rydding og tømming
 • Sortering
 • Mellomlagring av dødsbo
 • Kjøp og salg av dødsbo
 • Bortkjøring av dødsbo
 • Nedvask av dødsbo
 • Oppussing av dødsbo

Vi gjør rydding og tømming av dødsbo i fire ulike faser

 1. Uforpliktende befaring
 2. Sortering, rydding, tømming og bortkjøring av avfall
 3. Bistand til salg av dødsbo/eiendeler av verdi
 4. Vask av dødsbo

Antikviteter og kjøp av dødsbo

Kanskje dere allerede vet hvis noe i dødsbo er av verdi, enten for dere eller at det har en økonomisk verdi. Uansett om dere har kjennskap til hva som kan være av verdi er det lurt å få det sjekket hvis dere er usikre. Dere bestemmer selve hva som skal skje med gjenstandene og møblene. Behold de, fordel dem mellom familiemedlemmer, selg eller la dem auksjoneres ut.

I Drammen og i Oslo-området finnes det også firmaer som spesialiserer seg på antikviteter og kan kjøpe hele dødsboet. Hvis ikke så kan de kjøpe deler av det. Flyttefoten er et slikt firma. Det har også egen bruktbutikk hvor de selger dødsbo, brukte møbler og antikviteter.

Hva koster det å rydde et dødsbo?

Kostnaden for å avvikle et dødsbo vil variere. Størrelse og mengede rydding av gjenstander og bolig vil avgjøre hvor stor jobben blir, og dermed prisen. Det en prosess som krever varsomhet fra den aktør som skal hjelpe til og det skal føles riktig ut for dere. Det er mange følelser innblandet, og det kan virke tungt å legge jobben i noen andres hender. Undersøk hvem som tilbyr hjelp med avvikling av dødsbo i Drammen, send pristilbud og snakk med firma før dere bestemmer dere for hvem som skal hjelpe dere.

Majoren Flyttebyrå Oslo AS tilbyr hjelp ved rydding, sortering, flyttevask og nedpakking av dødsbo i Oslo, Drammen og Viken. Vi vil kunne støtte opp der dere trenger oss, derfor tilpasser vi oppdraget etter deres behov.

Slik fungerer det

Steg 1: Kontakt oss, uforpliktende befaring

Har du fått i oppgave å håndtere et dødsbo etter at noen av de nærmeste har gått bort. Er du usikker på hvor du skal begynne? Vi forstår at mange finner dette vanskelig og krevende. Det er mange spørsmål; hva skal du gjøre, hva skal du kaste og hva må du ta vare på, hvordan skal boligen selges og hvem må jeg varsle. For de fleste av oss er det noe man bare blir møtt med én gang i livet, men vi jobber hver dag med nettopp dette. I tillegg jobber vi med advokater og jurister som kan hjelpe deg med dokumenter og papirer. Ta kontakt med oss for en helt uforpliktende befaring!

Steg 2: Vi tømmer, rydder og kjører bort avfall

Etter befaring sender vi et pristilbud som kunden må akseptere. Så snart dette er gjort starter vi umiddelbart med å sortere, tømme, rydde og rengjøre dødsboet, som avtalt. Vi demonterer, skrur ned møbler og flytter ut skap, kommoder, senger, hvitevarer og flytter andre møbler. Jobben gjøres normalt med fastpris slik at det er enkelt for våre kunder å forholde seg til prisen.

Steg 3: Rengjøring og vask av dødsbo

Etter at boligen er tømt gjenstår en grundig rengjøring. Skal boligen selges eller leies ut er det viktig at den er ren og fresh for kjøper eller ny leietager.

Vaske dødsbo i Drammen

Vi vasker dødsbo i Drammen, normalt er dette inkludert:

 • Støvsuging av tepper og gulv
 • Grundig støv tørking og vask av tilgjengelige flater
 • Vask av gulv
 • Vask utvendig og innvendig av skap og skuffer
 • Vindusvask innvendig
 • Vask av baderom: toalett, dusj/badekar, inkl. sluk og vifte. Det vaskes nede i sluk der sluket er tilgjengelig.
 • Tak og vegger tørrmoppes

Hvitevarevask: dette gjøres mot tillegg, for eksempel vask av et kombinert kjøle- og fryseskap, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, stekeovn eller kjøkkenvifte. Du kan også få hjelp til standard flyttevask.

Kjøp og salg dødsbo

Ser du etter noen som kan kjøpe dødsbo i Drammen? Vi kjøper dødsbo hvor vi også tømmer og rydder som en del av avtalen. Ønsker du kun å selge eller verdivurdering av dødsbo Drammen kan vi sette deg i kontakt med aktuelle oppkjøpere.

Før vi kan vurdere om det er av interesse for oss trenger vi bilder av det som er ønsket solgt.

I tillegg til å håndtere dødsbo i Drammen Kommune dekker vi også flere andre byer på Østlandet; for eksempel Ski, Langhus, Drammen, Fredrikstad, Sarpsborg, Lørenskog, Asker, Sandvika og Bærum.

Dersom avdødes postkasse ikke jevnlig tømmes, bør posten omadresseres til den som skal foreta arveoppgjøret. Skjema finner du her. Merk at Postens omadresseringstjeneste ikke alltid fungerer perfekt, så en tur innom postkassen en gang i blant kan være lurt. Ved dødsfall blir Digipost-kontoen til brukeren slettet innen 6 måneder ved fremlegging av dødsattest. Pårørende må kontakte Digipost for å få tilgang til Digipost-kontoen til den avdøde.

Befaringen vi utfører er selvsagt helt gratis og uten forpliktelser. Vi utfører befaring i Oslo etter avtale. Ved mindre jobber vil dette utføres på timebasis.

Pris og utgifter i forbindelse med avvikling av et dødsbo er avhengig av flere ting. Alt fra omfang av jobben, størrelse på boet og hvilke tjenester kunden ønsker vil påvirke prisen. Etter en befaring gir vi som regel en fastpris slik at det er forutsigbart og trygt før vi inngår en avtale.

Vær oppmerksom på at det er en lovendring hvor det tidligere var at utgifter i forbindelse med rydding av dødsbo var fradragsberettiget. Dette er altså ikke lov lenger. Du får ikke lenger fradrag for flyttekostnader og rydding av dødsbo.

Vi hjelper deg med mellomlagring av dødsbo eller andre tinger du ønsker å lagre. Tempererte og oppvarmede lagerrom sentralt i Oslo.

Gjennom dyktige samarbeidspartnere kan vi tilby konkurransedyktige tjenester til oppussing og av dødsbo. Vi kan ordne småting eller oppgradere boligen til dagens standard etter avtale. Eksempler på arbeid er gulvsliping, maling og skifting av dører eller vinduer m.m.

Ja, vi rengjør og vasker dødsbo med fornøydgaranti. I mange tilfeller ønsker ny eier å gjøre endringer og pusse opp gammel bolig og det vil kun være behov for en grovvask. Vi kan også tilby fullstendig rengjøring og klargjøring til overtagelse. Som spesialist for håndtering av dødsbo i Oslo Kommune tilbyr vi profesjonelle tjenester fra A til Å, inkludert rengjøring av dødsbo.

Noen av våre kunder ønsker ikke at alt blir sendt til miljøstasjon og heller gis bort til organisasjoner og lag som kan gjenbruke ting. Vi prøver å imøtekomme dette i så stor grad som mulig og gir bort ting som kan gjenbrukes til stiftelser og organisasjoner, etter avtale med familien.

Vi kan bistå med tømming av hele eller deler av boligen. Under en befaring vil vi gå gjennom detaljer og bli enige om det er enkelte verdier familien ønsker å ta vare på og som skal settes til side eller om man ønsker at hele boet skal tømmes og kjøres bort.