Dødsbo Bærum

Dødsbo Bærum. Vi hjelper deg med rydding, tømming og rengjøring av dødsbo i Bærum Kommune.
Lang erfaring, effektive og profesjonelle. Kontakt oss, og la oss utføre hele jobben for deg.

I livets gang møter vi på dødsfall av noen vi kjenner godt. Sørgeprosessen er ulik for hver enn av oss og det kan være en tøff tid. Dessverre er det også en del praktiske ting som må ordnes når noen dør. Foruten begravelse skal man avvikle dødsboet. Dette er ikke alltid like enkelt å håndtere i en tid av sorg. Ved et slikt tilfelle kan det derfor være hjelpsomt om noen kan bidra med det du eller dere trenger. Vi vet hvor vanskelig det kan være å rydde opp i ett dødsbo til en som stod deg nær. Vi hjelper deg med å tømme dødsbo i Bærum!

Dødsbo Bærum

Profesjonell håndtering av dødsbo

Det er mye som må ordnes når en av våre nærmeste går bort. Et dødsbo er det vi etterlater av verdier og gjeld når vi dør. I tillegg til formue og gjeld kan et dødsbo bestå av innbo, løsøre, rettigheter og forpliktelser. Innen 60 dager etter dødsfallet  man sende skjemaet «Erklæring om privat skifte av dødsbo» til skifteretten i den rettskrets hvor avdøde hadde sin siste bopel.

Når Tingretten mottar dette vil skifte- /uskifteattest bli utstedt til arvingene slik at dere kan overta dødsboet. Tingretten kan også hjelpe deg med andre viktige ting som for eksempel:

 • råd om hva som er rett å gjøre i prosessen
 • hvordan du skaffer deg oversikt over gjeld og eiendeler til avdøde. Når du undertegner skifteerklæringen påtar du deg også ansvaret for gjeld og det er viktig å vite dette på forhånd
 • informasjon om andre arvtakere

Vårt flyttebyrå har lang erfaring med tømming og rydding av dødsbo i Bærum. Vi gjennomfører små og større ryddejobber på Østlandet.

Rydding og tømming av dødsbo

Det er en del ting praktiske ting som må fikses ved et dødsfall. Vi tilbyr flere tjenester for å rydde ut av dødsboet. Våre flyttemedarbeidere hjelper dere med å sortere blant ting og siden pakke de ned i esker. Dere får mulighet til å gå gjennom alle tingene til den avdøde, for å ta vare på det som er av personlig og økonomisk verdi. Etter at boligen er ryddet og tømt kan vi også hjelpe dere med å vaske ned. Vi tilbyr fornøydgaranti på rengjøring av dødsbo.

 • Rydding og tømming
 • Sortering
 • Mellomlagring av dødsbo
 • Kjøp og salg av dødsbo
 • Bortkjøring av dødsbo
 • Nedvask av dødsbo
 • Oppussing av dødsbo

Vi gjør rydding og tømming av dødsbo i fire ulike faser

 1. Uforpliktende befaring
 2. Sortering, rydding, tømming og bortkjøring av avfall
 3. Bistand til salg av dødsbo/eiendeler av verdi
 4. Vask av dødsbo

Antikviteter og kjøp av dødsbo

Kanskje dere allerede vet hvis noe i dødsbo er av verdi, enten for dere eller at det har en økonomisk verdi. Uansett om dere har kjennskap til hva som kan være av verdi er det lurt å få det sjekket hvis dere er usikre. Dere bestemmer selve hva som skal skje med gjenstandene og møblene. Behold de, fordel dem mellom familiemedlemmer, selg eller la dem auksjoneres ut.

I Bærum og i Oslo-området finnes det også firmaer som spesialiserer seg på antikviteter og kan kjøpe hele dødsboet. Hvis ikke så kan de kjøpe deler av det. Flyttefoten er et slikt firma. Det har også egen bruktbutikk hvor de selger dødsbo, brukte møbler og antikviteter.

Hva koster det å rydde et dødsbo?

Kostnaden for å avvikle et dødsbo vil variere. Størrelse og mengede rydding av gjenstander og bolig vil avgjøre hvor stor jobben blir, og dermed prisen. Det en prosess som krever varsomhet fra den aktør som skal hjelpe til og det skal føles riktig ut for dere. Det er mange følelser innblandet, og det kan virke tungt å legge jobben i noen andres hender. Undersøk hvem som tilbyr hjelp med avvikling av dødsbo i Bærum, send pristilbud og snakk med firma før dere bestemmer dere for hvem som skal hjelpe dere.

Majoren Flyttebyrå Oslo AS tilbyr hjelp ved rydding, sortering og nedpakking av dødsbo i Oslo, Bærum og Viken. Vi vil kunne støtte opp der dere trenger oss, derfor tilpasser vi oppdraget etter deres behov.

Dersom avdødes postkasse ikke jevnlig tømmes, bør posten omadresseres til den som skal foreta arveoppgjøret. Skjema finner du her. Merk at Postens omadresseringstjeneste ikke alltid fungerer perfekt, så en tur innom postkassen en gang i blant kan være lurt. Ved dødsfall blir Digipost-kontoen til brukeren slettet innen 6 måneder ved fremlegging av dødsattest. Pårørende må kontakte Digipost for å få tilgang til Digipost-kontoen til den avdøde.

Befaringen vi utfører er selvsagt helt gratis og uten forpliktelser. Vi utfører befaring i Oslo etter avtale. Ved mindre jobber vil dette utføres på timebasis.

Pris og utgifter i forbindelse med avvikling av et dødsbo er avhengig av flere ting. Alt fra omfang av jobben, størrelse på boet og hvilke tjenester kunden ønsker vil påvirke prisen. Etter en befaring gir vi som regel en fastpris slik at det er forutsigbart og trygt før vi inngår en avtale.

Vær oppmerksom på at det er en lovendring hvor det tidligere var at utgifter i forbindelse med rydding av dødsbo var fradragsberettiget. Dette er altså ikke lov lenger. Du får ikke lenger fradrag for flyttekostnader og rydding av dødsbo.

Vi hjelper deg med mellomlagring av dødsbo eller andre tinger du ønsker å lagre. Tempererte og oppvarmede lagerrom sentralt i Oslo.

Gjennom dyktige samarbeidspartnere kan vi tilby konkurransedyktige tjenester til oppussing og av dødsbo. Vi kan ordne småting eller oppgradere boligen til dagens standard etter avtale. Eksempler på arbeid er gulvsliping, maling og skifting av dører eller vinduer m.m.

Ja, vi rengjør og vasker dødsbo med fornøydgaranti. I mange tilfeller ønsker ny eier å gjøre endringer og pusse opp gammel bolig og det vil kun være behov for en grovvask. Vi kan også tilby fullstendig rengjøring og klargjøring til overtagelse. Som spesialist for håndtering av dødsbo i Oslo Kommune tilbyr vi profesjonelle tjenester fra A til Å, inkludert rengjøring av dødsbo.

Noen av våre kunder ønsker ikke at alt blir sendt til miljøstasjon og heller gis bort til organisasjoner og lag som kan gjenbruke ting. Vi prøver å imøtekomme dette i så stor grad som mulig og gir bort ting som kan gjenbrukes til stiftelser og organisasjoner, etter avtale med familien.

Vi kan bistå med tømming av hele eller deler av boligen. Under en befaring vil vi gå gjennom detaljer og bli enige om det er enkelte verdier familien ønsker å ta vare på og som skal settes til side eller om man ønsker at hele boet skal tømmes og kjøres bort.